Kuchyně severských zemí sice není tak proslulá jako například francouzská nebo italská, přesto se některými pokrmy probojovala do celého světa. Nejvíce používanými surovinami jsou vesměs brambory a ryby. Brambory nejčastěji vařené ve slupce a oloupané těsně před podáním, často posypané koprem. To je vůbec...
celý text
Takový dobře opečený špekáček – to je přece lahůdka! A k tomu vlastně potřebujeme jen ten špekáček, dobře uříznutou větev a pěkný ohníček. Oheň samozřejmě skýtá mnoho a mnoho dalších chuťových zážitků! To ostatně věděli už naši předkové, ohřívání...
celý text
"Není nic strašnějšího než usínat hladový!" tvrdí náš přední filmový režisér. Zdeněk Troška patří mezi nejpopulárnější české režiséry a velmi příjemné společníky. Narodil se ve Strakonicích a své dětství prožíval v Hošticích u Volyně v jižních Čechách. Ze svých zážitků...
celý text
Čím dál víc lidí si oblíbilo čerstvé šťávy a koktejly z ovoce a zeleniny. Poznali, že vynikají nejen svou chutí, ale především vysokým obsahem vitaminů, minerálů, živých enzymů a dalších biologicky významných látek. Pití čerstvě vylisovaných šťáv čistí a detoxikuje...
celý text